Neverica, nikad bizarnija ideja Putinovog drugara: "Od šperploče da ih pravimo, da vide..." Sad smo sve čuli!
Vladimir Putin, ilustracija, Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

molim?

Neverica, nikad bizarnija ideja Putinovog drugara: "Od šperploče da ih pravimo, da vide..." Sad smo sve čuli!

Aleksandar Mihajlov, direktor Kancelarije za vojno-političku analizu, moskovskog trusta mozgova, predstavio je veoma kreativnu ideju kako da se demonstrira ruska nuklearna moć

Objavljeno:

Propagandista Kremlja je potpuno ozbiljno predložio da se replike Vašingtona i Londona od šperploče izgrade na ruskom Arktiku i potom bombarduju kako bi se demonstrirala sposobnost Rusije da koristi nuklearno oružje.

Ideja je predložena u emisiji ozloglašenog Vladimira Solovjova na kanalu Rusija 1, u kojoj gosti često prete zapadnim zemljama nuklearnim oružjem.

Od početka invazije na Ukrajinu, Vladimir Putin je ponekad hvalio mogućnosti ruskog nuklearnog oružja, a ponekad izjavljivao da Moskva nema nameru da ga koristi.

Usred ove nejasnoće, gosti i voditelji ruske državne televizije redovno prete zapadnim zemljama.

Aleksandar Mihajlov, direktor Kancelarije za vojno-političku analizu, moskovskog trusta mozgova, predstavio je veoma kreativnu ideju kako da se demonstrira ruska nuklearna moć.

Prema njegovim rečima, ruski poligon za nuklearno testiranje na arktičkom arhipelagu Nova zemlja bila bi idealna lokacija za repliku Londona i Vašingtona, uz lažne verzije Bakingemske palate, Big Bena i Bele kuće.

Nuklearni napad, ilustracija
Nuklearni napad, ilustracijafoto: Igor Klyakhin / Panthermedia / Profimedia

Rusija bi tada trebalo da ispali najmanje jednu balističku raketu sa podmornice.

Mihajlov je rekao da bi raketa mogla da poleti sa Atlantika ka Novoj zemlji i pogodi lažni London i Vašington sa 150 kilotona TNT-a.

- Tada bi tri milijarde korisnika Jutjuba moglo da vidi kako izgleda uništavanje prestonica Britanije i SAD sa samo jednom od 10 bojevih glava na svakoj raketi Bulava - rekao je on u video snimku koji je na Ks objavio ukrajinski savetnik za unutrašnje poslove Anton Geraščenko.

Neka računaju koliko će bojevih glava biti dovoljno za svaki megalopolis na kolektivnom Zapadu“, rekao je on, nakon čega mu je voditeljka postavila pitanje o logistici.

- Šta ako ne uspemo da izgradimo gradove London i Vašington na vreme“, rekao je Solovjov. Mihajlov je odgovorio da će "hiljade doseljenika koji ne žele da ginu za našu zemlju podizati replike od šperploče. Sve će to tako lepo goreti da će uplašiti svet - dodao je on.

Iako su neki korisnici društvenih medija ismevali njegov predlog, on je usledio nakon poziva poslanika Državne dume Andreja Kolesnika 14. septembra da se detonira nuklearno oružje unutar Rusije kako bi se svet podsetio na njihove sposobnosti.

Takođe, Solovjov je prošle nedelje rekao da posle ukrajinske kontraofanzive na Kursk Putin već ima "osnovu za početak nuklearnog rata".

Bonus video:

04:19

BRZE VESTI 18.09.2024

(Espreso/Blic/Preneo V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.